-- Pasirinkite --
MOKYKLOS NAUJIENOS
Pamokos netradicinėje erdvėje – „Pažinkime Naująją Vilnią!“

Pamokos netradicinėje erdvėje – „Pažinkime Naująją Vilnią!“

Netradicinę ugdymo dieną – gegužės 10 d. – šeštos klasės mokiniai pėsčiomis keliavo pažinti savo gyvenamosios vietos istoriją. Tik išėję iš mokyklos ir pasukę kairėn Palydovo gatve mokiniai susipažino su istoriniais, architektūriniais šios gatvės objektais. Tai ir buvęs klebonijos pastatas, pirmoji N. Vilnios lietuviška mokykla, o kokia graži neogotikinė Šv. Kazimiero bažnyčia. A. Kojelavičiaus gatvėje stabtelėjome prie istorinio gaisrinės pastato. Buvusio pašto skyriaus pastato kieme sutikome Paramos vaikams ir šeimai tarnybos, Vilniaus miesto krizių centro darbuotojas, kurios papasakojo apie trumpalaikę socialinę globą, socialinę riziką patiriantiems vaikams. Toliau eidami A. Kojelavičiaus gatve matėme išlikusius senamiesčio miestiečių gyvenamuosius namus, grožėjomės Šv. Apaštalų Petro ir Povilo cerkve, aplankėme istorinį metalinį tiltą per Vilnios upę, apžiūrėjome buvusio dalgių fabriko pastatų kompleksą.

Pažintį su Naująja Vilnia baigėme centriniame skvere priešais geležinkelio stotį, prie Tremtinių memorialo, kurį sudaro nešamas metalinis kryžius bei garvežys su gyvuliniais vagonais. Mokiniams buvo priminta Lietuvos gyventojų tremties istorija.

Nors ir pavargę, tačiau pagilinę žinias apie savo gyvenamą vietą, patyrę džiugių akimirkų, išsiskirstėme po savo gimtuosius namus. Pažintį su Naująja Vilnia tęsime kitose išvykose.

Daugiau nuotraukų mūsų Facebook paskyroje.

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content