-- Pasirinkite --
MOKYKLOS NAUJIENOS
Lapričio 8-oji–Europos sveikos mitybos diena

Lapričio 8-oji–Europos sveikos mitybos diena

Jei žmogaus mityba atitiks organizmo fiziologinius poreikius, remsis sveikos mitybos principais ir pagrindinėmis taisyklėmis, jei bus laikomasi mitybos režimo, – ji bus ne tik sveika, bet ir sveikatinanti, padės ne tik išsaugoti sveikatą, bet ir ją įtvirtinti bei stiprinti.

Sveiką maistą valgyti daug skaniau ir smagiau iš gražių ir patogių indų. Septintokai ir aštuntokai per dailės pamokas pabandė sukurti lėkštę savo sveikiems pusryčiams. Lėkščių dizainui pasirinko mėgiamų daržovių ir vaisių formas: arbūzo, avokado, morkos, obuolio ir kitas. Vaikai turėjo puikią galimybę dar kartą pagalvoti apie sveiką mitybą ir susipažinti su stalo indų įvairove, šiuolaikinių indų dizaino tendencijomis, bei išbandyti keramikos technologijos galimybes.

Per technologijų pamokas 5 – 10 klasių mokiniai prisiminė sveikos mitybos piramidę, sužinojo, kodėl jiems būtina visavertė mityba, pritaikydami savo patirtį ir naują informaciją, pasirinktomis priemonėmis piešė sveikus pusryčius popierinėse lėkštutėse. Vieniems, tai buvo jų ryte valgomi sveiki pusryčiai, kitiems,įsivaizduojami sveiki pusryčiai.

Europos sveikos mitybos dienai paminėti mokykloje vyko integruotos dailės ir technologijų pamokos, kurias vedė dailės mokytoja Ineta Šypalė ir technologijų mokytoja Kristina Baranova. Šias pamokas vainikuoja paroda  „Sveikų pusryčių lėkštė“, kuri vyksta 2022-11-07 – 2022-11-18 dienomis, mokyklos foje. 

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content